Aangepaste openingstijden in Google Mijn Bedrijf

De feestdagen komen er weer aan en dat betekend dat er weer veel bedrijven tussen Kerstmis en Oud & Nieuw slecht bereikbaar zijn of zelfs dicht gaan. Naast de openingstijden op je website hebben veel bedrijven die een Google Mijn Bedrijf  pagina hebben ook daar de openingstijden vermeld. Zo worden deze direct vermeld in de zoekresultaten van Google.  Nou is het mogelijk om in Google Mijn Bedrijf ook aangepaste openingstijden op te geven voor bijvoorbeeld feestdagen, maar deze functie zit jammer genoeg een beetje verstopt.

Zo kan je voor het hele komende jaar online de aangepaste openingstijden instellen. Ook kan je dit simpel uploaden door middel van een feed. Gezien voor de meeste bedrijven het slechts om een paar dagen in het jaar gaat leggen we hieronder alleen de handmatige/online versie uit.

Hoe maak je aangepaste openingstijden aan in Google Mijn Bedrijf?

 1. Allereerst ga je natuurlijk naar Google Mijn Bedrijf (business.google.com) en log je in.
 2. In de meeste gevallen staat Google Mijn Bedrijf standaard op Kaartweergave, maar om deze functie te gebruiken moet je switchen naar lijstweergave (zie afbeelding).
  Aangepaste openingstijden in Google Mijn Bedrijf 1
 3. Vervolgens vink je links de locatie(s) van je bedrijven/winkels aan. Wanneer je dit doet zal er bovenaan het scherm een balk worden weergegeven met een aantal opties. Klik op het potloodje om de locatie(s) te bewerken (zie afbeelding).
  Aangepaste openingstijden in Google Mijn Bedrijf 2
 4. Vervolgens kan je alle locatiegegevens aanpassen. Hier kan je de standaard openingstijden aanpassen, maar ook de speciale openingstijden. Deze zijn direct te vinden onder de normale openingstijden. Klik hier op.
 5. Vervolgens kan je stuk voor stuk de aangepaste openingstijden opgeven of simpelweg opgeven dat je gesloten bent. Als je klaar bent klik je op toepassen. Denk er aan dat je voor de dagen in het weekend geen aparte openingstijden hoeft op te geven als je toch al gesloten bent.
  Aangepaste openingstijden in Google Mijn Bedrijf 3

 

Indien je dit niet doet zal Google trouwens ook zelf al de conclusie trekken dat je bedrijf op feestdagen hoogstwaarschijnlijk andere openingstijden heeft/gesloten is. In dit geval geeft Google  een waarschuwing dat de openingstijden op de feestdag anders kunnen zijn.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

10 + 10 =